Prezentowany produkt Szybkowar CONCEPT CK5000 Sous Vide kupisz w sklepie MediaExpert.
Wielofunkcyjny garnek Concept CK 5000 - gotowanie w klasycznym i nowoczesnym stylu. Powody, dla których warto posiadać garnek CK5000: Wielofunkcyjny garnek, który łączy dwa główne trendy w gotowaniu: nowoczesną metodę Sous Vide i Slow Cook z tradycyjną jak pieczenie chleba czy ciasta w formie. CK5000 to kilka urządzeń w jednym: pełni funkcje frytkownicy, garnka parowego, garnka do gotowania ryżu, grilla i patelni. Do użytku w domu, na campingu i w domku letniskowym. W zestawie znajduje się specjalna forma, w której przygotujesz pyszne ciasto lub inny deser, a nawet upieczesz chleb. Ponadto, dzięki kratce do gotowania na parze, będziesz zdrowo się odżywiać. Do przygotowania potraw metodą Sous Vide polecamy zgrzewarkę próżniową Concept VA0010. Spróbuj nowych metod gotowania z nowym wielofunkcyjnym garnkiem CK5000. Co możesz przygotować w wielofunkcyjnym garnku CK5000 z pomocą 11 automatycznych programów: SAUTE Przy pomocy tego programu ustawisz temperaturę w zakresie 190°C - 220°C, a czas od 5 do 120 min. Przygotuj pyszny gulasz w sosie własnym. Kurczak, cielęcina, wieprzowina, warzywa, grzyby ... a wszystko co musisz ugotować to makaron lub ryż jako dodatek. STEAM Gotowanie na parze: Przy pomocy tego programu ustawisz czas w zakresie od 20 do 90 min. Warzywa pełne witamin na przystawkę albo danie główne zachwycą miłośników zdrowego odżywia. STEW Przy pomocy tego programu możesz gotować i dusić potrawy w czasie od 2 do 4 godz. Klasyczny gulasz, pieczeń z grzybami. Twoja wyobraźnia nie zna granic. SLOW COOK HI/LOW W zależności od przygotowywanych potraw wybierz jedną z dwóch temperatur HI (Wysoka) lub LOW (Niska) i nastaw czas w zakresie od 4 do 12 godz. FRY Ustaw temperaturę pomiędzy 150°C a 190°C i czas od 1 do 30 min. Czeska klasyka: smażony ser, frytki, a może krokiety, pieczarki i filety. BAKE Wybierz program BAKE i ustaw temperaturę w zakresie 150°C i 190°C a czas w programie pieczenia od 30 min do 4 godz. Upiecz na deser pyszne ciasto do kawy i herbaty albo własny chleb na śniadanie. W formie możesz przygotować domowy pasztet- z mięsa mielonego, bez konserwantów i stabilizatorów. Smakuj inaczej ROAST Wybierz program ROAST i ustaw temperaturę między 150°C a 180° a czas smażenia od 30 min do 3 godz. Chrupiące smażone steki - co więcej? RICE W pełni automatyczny program. Funkcja gotowania ryżu nie wymaga nastawienia temperatury ani czasu gotowania. SOUS VIDE Zastosowanie tego programu wymaga nastawienia temperatury w zakresie 45°C a 95°C oraz czasu od 30 min do 72 godz. Niewiarygodnie miękkie i delikatne mięso pełne soku całkowicie rekompensuje nieco czasochłonne przygotowanie. Pokrój plastry mięsa, które zapakuj następnie próżniowo używając np. zgrzewarki Concept VA0010. Tak przygotowane woreczki umieść (w zależności od receptury) w kąpieli wodnej. Po upływie nastawionego czasu smaż mięso krótko na patelni. Poczuj ten niesamowity sma....
Wierzymy, że oferta marki CONCEPT spełni Twoje oczekiwania. Jeżeli jednak nie jesteś przekonany do zakupu sprawdź inne produkty z kategorii małe agd do kuchni oraz przygotowane przez nas zestawienia z najpopularniejszych sklepów internetowych.