Prezentowany produkt Cyrkulator do wolnego gotowania WEINDICH Sousmatic Sous-Vide kupisz w sklepie MediaExpert.
Przygotowanie dań według metody sous-vide jest dość proste. Wystarczy dobrej jakości produkt, odpowiednia ilość wolnego czasu i właściwy sprzęt. Do zastosowania domowego polecamy CYRKULATOR SOUS-VIDE SOUSMATIC . Co należy szczególnie podkreślić wyposażony jest on w precyzyjny i czuły termostat. Jest to o tyle ważne, że w trakcie stosowania techniki sous-vide potrawa powinna być gotowana w stałej temperaturze. Dzięki zastosowaniu tego urządzenia potrawy będą smakować tak, jak powinny. SOUSMATIC to urządzenie, które może być wykorzystywane w różnych rodzajach naczyń, a jego zaletą jest automatyczne programowanie, szybkie czyszczenie i przechowywane w sposób oszczędzający przestrzeń. Sous-vide to metoda przygotowania potraw, w której wykorzystuje się próżnię i cierpliwość kucharza. Zamknięte w plastikowym woreczku z odessanym powietrzem produkty gotowane są przez długi czas w niskiej temperaturze mieszczącej się zwyklew przedziale 60-80 stopni Celsjusza. Czas i temperatura zależy od rodzaju produktu oraz obróbki.O metodzie sous-vide zrobiło się głośno we Francji już w latach 70 ubiegłego wieku. Od tego czasu tylko zyskuje na popularności, dzięki czemu dziś dostępne jest nie tylko w drogich restauracjach, ale też dostępne każdemu, kto chce urozmaicić swoje kulinarne doświadczenia. Podstawowymi zaletami tej techniki są wyjątkowy smak i struktura produktu, która na pewno zaskoczy każdego, kto będzie miał przyjemność kosztowania potrawy przygotowanej za jej pomocą, a także niewydzielanie się pary i zapachów w trakcie gotowania (co jest przydatne zwłaszcza w mieszkaniach, gdzie kuchnia połączona jest z salonem). Dzięki powolnemu gotowaniu w zamkniętym woreczku, produkty zachowują dużo więcej witamin i mikroelementów, które w trakcie zwyczajnego gotowania trafiają do wody. Podobnie ma się sprawa z przyprawami. Dzięki osmozie wnikają one głębiej do produktu, przekazując mu więcej smaku i aromatu niż w trakcie klasycznego gotowania. Wszystkie powyższe cechy sprawiają, że jest to zdecydowanie jedna z ciekawszych alternatyw dla typowo domowego przygotowania posiłków. Produkt przygotowywany w technice sous-vide redukuje się w około 10 procentach, podczas gdy w trakcie zwyczajnego gotowania czy smażenia strata ta sięga 20 procent, dzięki czemu możemy zaskoczyć podniebienia nowymi fakturami i konsystencjami znanych wyrobów.Sous-vide ma jeszcze jedną zaletę, zwłaszcza dla posiadaczy małych mieszkań albo takich, w których kuchnia połączona jest z salonem – w trakcie gotowania tą metodą aromaty nie rozchodzą się po mieszkaniu, ponieważ są uwięzione w próżni. A z racji niższych temperatur gotowania znika też problem pary wodnej skraplającej się czy osadzającej na szafkach czy ścianach. Obsługiwana pojemność: 25 litrów Moc grzewcza: 1000 W Zakres temperatury: 40 - 90 st. C Zasilanie: 220 V Alarm bezpieczeństwa podczas przegrzania i niskiego poziomu wody Wy....
Wierzymy, że oferta marki INNA spełni Twoje oczekiwania. Jeżeli jednak nie jesteś przekonany do zakupu sprawdź inne produkty z kategorii małe agd do kuchni oraz przygotowane przez nas zestawienia z najpopularniejszych sklepów internetowych.