Prezentowany produkt Ekspres KRUPS EA8150 kupisz w sklepie MediaExpert.
Ekspres Krups z serii PISA pozwala cieszyć się smakiem idealnie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii, przemyślanej konstrukcji oraz przejrzystego, graficznego menu urządzenie jest funkcjonalne i bardzo proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w szybki i łatwy sposób kawę, którą najbardziej lubisz. Dostosowanie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy oraz wielkości kawy. Teraz możesz cieszyć się dokładnie taką kawą, na jaką aktualnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione”. Pozwoli Ci przygotować w szybki sposób kawę, którą najbardziej lubisz. Graficzny wyświetlacz LCD. Zapewnia instuicyjną obsługę ekspresu. Teraz przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Idealna temperatura już od pierwszej filiżanki. Możliwa jest dzięki kompaktowemu systemowi grzewczemu Thermoblock, który zintegrowany jest z system zaparzającym kawę. Dzięki temu nie następuje utrata ciepła wody, a ekspres zawsze gwarantuje ciepłą kawę. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości gwarantowane jest dzięki automatycznym programom czyszczenia oraz odkamieniania. 3-poziomowa regulacja stopnia zmielenia ziaren. Umożliwia przygotowanie preferowanej kawy. Sprawdź, dlaczego aromat i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak intensywny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania idealnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane odpowiedniemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie doskonale się wyparzyć. Dokładnie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak mocnemu tampingowi nasza mała czarna ma wszystko, co najlepsze, czyli niezwykle intensywny smak i aromat. A wszystko za sprawą zaawansowanej technologii oraz hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, automatycznych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy zarówno doskonały smak i aromat naszego espresso, jak i kształt kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy bardzo ważny jest moment ubicia. Istotne jest, aby równo i dość mocno ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć większą intensywność kawowego aromatu. Dodatkowo, dobrze ubite kawowe ciastko stawia większy opór wodzie, na skutek czego kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie korzystnie wpływa jednakowa wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, że wyparzyliśmy kawę bardzo efektywnie, a nasze espresso jest idealne, tj. bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą oraz o intensywniejszym smaku.„ Agnie....
Wierzymy, że oferta marki KRUPS spełni Twoje oczekiwania. Jeżeli jednak nie jesteś przekonany do zakupu sprawdź inne produkty z kategorii ekspresy do kawy oraz przygotowane przez nas zestawienia z najpopularniejszych sklepów internetowych.